Foto´s van Shopping- en uitgaanscentrum Aker Brygge in Oslo terug naar Noorwegen reisverhalen

Aker Brygge Noorwegen 4
Shopping- en uitgangscenter Aker Brygge, het regent bijna de hele dag, zoals te zien is op de foto

Aker Brygge Oslo Noorwegen 10

Aker Brygge Oslo 5

Aker Brygge : In de hallen van de voormalige Aker-werf, is het overdag een winkelparadijs, ´s Avonds trekt het restaurant- en cafébezoekers aan, naar wie ook de restaurantboten aan de kade lonken.
Vanaf de motorhome parking kan je best de bus nemen om Aker Brygge in Oslo te bezoeken

Aker Brygge Oslo Norway 9

Aker Brygge Oslo Noorwegen 3

Aker Brygge Oslo Noorwegen 6

Aker Brygge Oslo Norway 8

Aker Brygge 7 electrische think autos
De THINK electrische wagen wordt geproduceerd op 50km van Oslo, de helft van de tweeduizend reeds verkochte electrische THINK wagens blijft in Noorwegen, de rest gaat naar de Scandinavische buurlanden.
In Oslo mag er mee op de taxi- en busbaan, en je mag parkeren bij de brommers.   www.think.no

Aker Brygge Noorwegen 1

Aker Brygge Noorwegen 2
Nobel Peace Center

Aker Brygge Noorwegen 2
Er is een bijeenkomst van duikboten van de marine van Noorwegen, Duitsland en Nederland

Aker Brygge Oslo 2

Aker Brygge Oslo Norway 2
De A Hamilton, zie tekst en uitleg lager

Aker Brygge 6

Aker Brygge het Hamilton Yacht
In de haven van Oslo zien we dit nogal vreemd uitziend Yacht de A Hamilton. Je zou denken dat het een vers gelanceerde destroyer is, of een nieuw type onderzeeŽr. Maar het schip is in feite een nieuw speeltje van de teruggetrokken Russische miljardair, 36-jarige Andrey Melnichenko gewoon bekent als "A".

Het jacht ´A´ is een cadeautje van Andrey Melnichenko aan zijn vrouw Aleksandra, het voormalige Servische supermodel die hij trouwt in 2005. Hun huwelijk op Cote d´Azur koste tenminste US $ 35 miljoen. De naam van hun Yacht de A komt uit de eerste letters van hun voornamen. De Hamilton is 120 meter (390 voet) lang en kost de eigenaar ongeveer US $ 300 miljoen.

Melnichenko´s "oorlogs-jacht" is niet de grootste, en ook niet het duurste jacht ter wereld.
Van buiten lijkt het jacht niet op een drijvend paleis, haar agressieve gestroomlijnde look, met zijn kleine bijl en boog bovenbouw, doet denken aan de meest geavanceerde stealth oorlogsschepen.

Het futuristische jacht, oorspronkelijk bekend als Project Sigma, werd gebouwd in Kiel op de HDW-werf die deel uitmaakt van ThyssenKrupp Marine Systems, de Duitse schip makers Blohm en Voss, misschien het best bekent voor de aanleg van het slagschip Bismarck, de trots van de nazi-vloot in de Tweede Wereldoorlog.
Het interieur van het schip is ook verre van de traditionele mahonie en messing stijl, maar met crŤmekleurig leer en roestvrij staal.

Ongeveer 12 plasma TV´s zijn vermomd als spiegels, het jacht is standaard uitgerust met een helikopterplatform, een zwembad en een garage voor de auto(s) van de eigenaar.

Zes suites voor de gasten, die gemakkelijk kunnen worden omgezet in 4 super-suites dankzij verplaatsbare wanden.
Gasten hunnen in alle kamers genieten van een collectie van 2000 films uit een gecentraliseerde bibliotheek.
Spotlights en bewegingssensoren zijn een sterk element in het gehele schip.

De Wit-Rusland geboren bankier en oprichter van een van Rusland´s grootste bank, MDM Bank heeft ook geÔnvesteerd in kolen, chemicaliŽn en staal. Momenteel wordt zijn fortuin geschat op $ 4,6 miljard, waardoor hij op de ´Forbes´ lijst van ´s werelds rijkste personen op 172 staat. www.powerboat-world.com/

Aker Brygge 2
De "A" Hamilton in de haven van Oslo

naar Noorwegen met 14 motorhomes terug naar reisverhaal Noorwegen klik © campersite Belgie www.forbes.com/ www.youtube.com

Noorwegen 2009